Trudnoća

Svaka trudnoća je nešto posebno. I svaka trudnica će je doživeti drugačije. Za vas smo pripremili članke koji će odgovoriti na mnoga pitanja i nedoumice u tom prekrasnom periodu. Šta će se događati tokom trudnoće, kako se pripremiti na trudnoću i kasnije porođaj, kakve su smernice za ishranu u trudnoći – to su samo neke od zanimljivih tema koje će koristiti svakoj budućoj mami i rešiti mnoge trudničke dileme.

 

 

Planiranje trudnoće

Briga za novorođenče ne započinje tek kada se rodi, započinje mnogo ranije, pre njegovog začeća. Zdravlje i pravilan nutritivni status majke su najvažniji faktori za uspešan početak, tok i završetak trudnoće. Uravnotežena ishrana, odgovarajuća fizička aktivnost i odgovarajuća okolina održavaju dobro zdravlje žene u reproduktivnom periodu.

Pročitaj članak

Dojenje

Mamina ishrana posle porođaja i nije baš komplikovana, ali briga o tome šta jesti može da postane prava muka, uprkos dobrim namerama okoline. Kao i u vreme trudnoće mamina ishrana tokom dojenja mora i dalje biti bogata visokokvalitetnim namirnicama jer će tako obezbediti optimalno stvaranje visokohranljivog i visokokvalitetnog mleka.

Pročitaj članak

Novalac prenatalne kapsule su dodatak ishrani. Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj i raznovrsnoj ishrani.