Novalac prenatalne kapsule > Planiranje trudnoće

Planiranje trudnoće

Da li planirate povećanje porodice? Začeće je svakako veoma važna odluka jer donosi novu radost i brigu u život buduće mame. Pravovremena priprema na potomstvo omogućuje zdrav početak trudnoće. Za mamu i bebu time može početi bezbrižan zajednički put razvoja i upoznavanja. Za vas smo pripremili korisne savete koji će vam pomoći u zdravim odlukama u vreme planiranja trudnoće.

 

 

Trudnoća

Zdrava ishrana utiče na zdravlje i dobro opšte stanje organizma u svim periodima života, naročito u trudnoći kada se odvija ubrzan prenos hranljivih materija iz tela trudnice prema fetusu, koji ima prednost pri snabdevanju svim potrebnim hranljivim materijama. Za trudnicu je dakle izuzetno važno da svoju ishranu prilagodi povećanoj potrebi za hranljivim materijama.

Pročitaj članak

Dojenje

Mamina ishrana posle porođaja i nije baš komplikovana, ali briga o tome šta jesti može da postane prava muka, uprkos dobrim namerama okoline. Kao i u vreme trudnoće mamina ishrana tokom dojenja mora i dalje biti bogata visokokvalitetnim namirnicama jer će tako obezbediti optimalno stvaranje visokohranljivog i visokokvalitetnog mleka.

Pročitaj članak

Novalac prenatalne kapsule su dodatak ishrani. Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj i raznovrsnoj ishrani.