Dojenje

Druženje i upoznavanje sa novorođenčetom je divno iskustvo za novopečenu mamu. Početak roditeljstva donosi i nekoliko izazova, a jedan od većih je početak dojenja bebe. Na raspolaganju su vam korisni saveti koji će vam pomoći za vreme dojenja. Postepeno ćete saznati kako pravilno uspostaviti dojenje, kakav treba biti način ishrane tokom dojenja i kako se nositi sa najčešćim tegobama kod dojenja. Pomoći ćemo vam da dojenje prođe bez komplikacija za vas i novog člana vaše porodice.

 

Planiranje trudnoće

Briga za novorođenče ne započinje tek kada se rodi, započinje mnogo ranije, pre njegovog začeća. Zdravlje i pravilan nutritivni status majke su najvažniji faktori za uspešan početak, tok i završetak trudnoće. Uravnotežena ishrana, odgovarajuća fizička aktivnost i odgovarajuća okolina održavaju dobro zdravlje žene u reproduktivnom periodu.

Pročitaj članak

Trudnoća

Zdrava ishrana utiče na zdravlje i dobro opšte stanje organizma u svim periodima života, naročito u trudnoći kada se odvija ubrzan prenos hranljivih materija iz tela trudnice prema fetusu, koji ima prednost pri snabdevanju svim potrebnim hranljivim materijama. Za trudnicu je dakle izuzetno važno da svoju ishranu prilagodi povećanoj potrebi za hranljivim materijama.

Pročitaj članak

Novalac prenatalne kapsule su dodatak ishrani. Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj i raznovrsnoj ishrani.